01.03.2019 10:00

De 5: opties voor Koeman als derde Oranje-doelman

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Als eind maart de kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap van 2020 beginnen, moet Ronald Koeman op zoek naar drie keepers. De eerste twee posities, in de vorm van Jasper Cillessen en Jeroen Zoet, lijken al vergeven. Maar wie moet de bondscoach als derde doelman erbij halen? Voetbal.com doet vijf suggesties. 

1: Kenneth Vermeer – Feyenoord
Als Koeman naast Cillessen en Zoet een ervaren doelman bij de selectie wil halen, is Kenneth Vermeer een uitstekende keuze. De Feyenoord-keeper zit in een uitstekende fase van zijn carrière, zoals hij onlangs liet zien in de Eredivisie-topper tegen PSV (1-1). Vermeer profiteert momenteel van een blessure bij Justin Bijlow, die eerder in het seizoen enkele malen de fout in ging. Van de vijf opgesomde kandidaten is Vermeer wellicht op dit moment de beste optie, maar het is geen sluitpost voor de toekomst. De geboren Amsterdammer is namelijk al 33 jaar. 

Wedstrijden dit seizoen namens Feyenoord: 14 wedstrijden

2: Marco Bizot – AZ Alkmaar 
De afgelopen periode koos Koeman voor Marco Bizot als derde doelman naast Cillessen en Zoet. De oproep van de sluitpost van AZ Alkmaar was niet onlogisch, want Bizot begon sterk aan dit seizoen bij de Noord-Hollanders. Die vorm trok hij ook door na de winterstop, met zes achtereenvolgende Eredivisie-wedstrijden waarin hij zijn doel schoon hield. Bizot is met 27 jaar geen jong talent meer (dus ervaren en betrouwbaar), maar is jong genoeg om nog een aantal jaar mee te gaan (fijn voor de continuïteit). 

Wedstrijden dit seizoen namens AZ Alkmaar: 30 wedstrijden

3: Sergio Padt – FC Groningen
Sergio Padt is terug uit een dip. De doelman van FC Groningen mocht mee met Oranje tijdens de UEFA Nations League, maar debuteerde niet. Vervolgens gooide hij zijn glazen in bij Oranje doordat hij slaags raakte met een conducteur. Padt kwam in een kleine vormcrisis, maar is inmiddels weer helemaal terug. Wellicht dat Koeman de kwaliteiten van Padt wederom herkent en hem oproept voor de duels met Wit-Rusland en Duitsland. 

Wedstrijden dit seizoen namens FC Groningen: 24 wedstrijden

4: Michel Vorm – Tottenham Hotspur
Michel Vorm komt dit seizoen amper aan spelen toe bij Tottenham Hotspur, waar de Fransman Hugo Lloris de eerste keuze is onder de lat. Zelfs Paulo Gazzaniga is Vorm voorbijgestreefd in de pikorde. Toch is de voormalig keeper van onder meer FC Utrecht een prima optie om als derde doelman erbij te nemen. Vorm schikt zich namelijk altijd in een reserverol, zal niet klagen en staat er op het moment dat het nodig is. Een uitstekende keuze voor extra ervaring. 

Wedstrijden dit seizoen namens Tottenham Hotspur: 4 wedstrijden

5: Kjell Scherpen – FC Emmen
Op deze plaats hadden een hoop keepers kunnen staan, maar wij kiezen ervoor om een jong talent eruit te pikken. Mocht Koeman naast de ervaren Cillessen en Zoet een fris en nieuw gezicht de kans te willen geven, lijkt de negentienjarige Kjell Scherpen de aangewezen persoon. Zijn oproep lijkt zeer onwaarschijnlijk, maar de FC Emmen-sluitpost is bezig aan een bijzonder goed jaar. Als er dan toch een jonge speler opgeroepen moet worden, dan is Scherpen een kandidaat. Wellicht dat Justin Bijlow hem die kans kan ontnemen als hij tijdig fit is en zijn topniveau laat zien. 

Wedstrijden dit seizoen namens FC Emmen: 24 wedstrijden

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner