01.03.2019 13:30

De Jong beste Eredivisie-speler van maand februari

Frenkie de Jong is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand februari. Voor de middenvelder van Ajax is het de tweede keer dit seizoen dat hij de individuele prijs in ontvangst neemt, die is gebaseerd op de statistieken van databureau Opta.

Vooral qua passing was hij onovertroffen afgelopen maand. De vijfvoudig Oranje-international verstuurde (390) en voltooide (354) meer passes dan iedere andere speler in februari. Bovendien had hij een passnauwkeurigheid van liefst 91%. Daarnaast leverde hij ook veel defensieve arbeid, want met 53 balheroveringen is hij daarin eveneens de Eredivisie-speler met het hoogste aantal. 

Lamprou talent
Fortuna Sittard-aanvaller Lazaros Lamprou werd door de Eredivisie uitgeroepen tot Talent van de Maand. De Griekse aanvaller, dit seizoen gehuurd van PAOK Saloniki, scoorde in februari driemaal en had daar slechts vijf pogingen voor nodig. Met 142 balcontacten, 17 dribbels en 39 gewonnen persoonlijke duels waren zijn statistieken uitmuntend te noemen. 

Team van de Maand
Ajax (Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek) en AZ Alkmaar (Teun Koopmeiners, Jonas Svensson en Adam Maher) zijn de hofleveranciers van het Team van de Maand februari. Naast dit zestal wordt het team gecompleteerd door doelman Janis Blaswich (Heracles Almelo), verdediger Angeliño (PSV) en aanvallers Lazaros Lamprou (Fortuna Sittard), Luuk de Jong (PSV) en Martin Ødegaard (Vitesse). 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner