02.03.2019 11:05

PSV in polonaise tijdens Carnaval, NAC met flinke kater

De meest belangrijke tijd van het jaar in Brabant is begonnen: Carnaval. Tussen het hossen en feesten door wordt er uiteraard gewoon gevoetbald in de Eredivisie. Voor de ene Brabantse club is dat goed nieuws, de ander blijft liever in de kroeg.

Koploper PSV blijkt de afgelopen jaren namelijk een fenomeen in deze periode. De Eindhovenaren wonnen van de laatste dertien wedstrijden tijdens Carnaval liefst tien wedstrijden. Sinds 2005 is er geen club in de Eredivisie zo sterk gedurende de feestperiode. Dat biedt houvast voor de geplaagde ploeg van Mark van Bommel. Dit weekend staat het bezoek aan Excelsior op het programma. PSV heeft al sinds 1985 niet meer verloren van de Kralingers.


 Lees ook: Zoet heeft dit seizoen gemiddeld de minste reddingen 


Proviciegenoot NAC Breda presteert juist beroerd tijdens Carnaval. In de laatste acht Eredivisieseizoenen won de club namelijk geen enkel duel in die periode. Het geeft weinig hoop voor de hekkensluiter, die dit weekend in Arnhem tegen Vitesse speelt. NAC is de enige Eredivisidploeg dit seizoen die nog geen een uitwedstrijd  won. In 2019 wisten de Bredanaren buiten huis zelfs niet tot scoren te komen.

Voor de Brabantse club Willem II is het volksfeest in ieder geval uitstekend begonnen. Donderdagavond, de dag voordat Carnaval officieel begon, plaatste de Tilburgse club zich voor het eerst sinds 2005 voor de finale van de KNVB beker te bereiken. Na strafschoppen was de ploeg van Adrie Koster te sterk voor AZ. Willem II speelt dit weekend tegen SC Heerenveen.

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner