02.03.2019 12:06

Dortmund ondanks nederlaag op weg naar Bundesligarecord

Borussia Dortmund startte nog zo sterk aan het seizoen, maar laat de laatste weken steeds meer steken vallen. De koploper leed al voor de vierde keer in 2019 puntverlies. Vrijdagavond was FC Augsburg te sterk.

Daardoor kan nummer twee FC Bayern München bij een zege op nummer drie Borussia Mönchengladbach op gelijke hoogte komen met Die Schwarzgelben. Bayern, de ploeg van Arjen Robben, is juist de laatste weken bezig met een indrukwekkende opmars. Borussia Dortmund lijkt de koppositie dit weekend in ieder geval te behouden, want het heeft een beter doelsaldo dan de topclub uit München.


 Lees ook: PSV in polonaise tijdens Carnaval, NAC met flinke kater 


Ondanks de instorting van Dortmund ligt het verbreken van een competitierecord op de loer. Alcácer kwam als invaller binnen de lijnen en maakte een kwartier later de aansluitingstreffer. Het was alweer het vijftiende doelpunt van een invaller dit seizoen voor Dortmund. Recordhouders Werder Bremen en FC Bayern München liggen in het verschiet. Zij hadden over een heel seizoen namelijk zeventien doelpunten na een wissel.

Meeste goals van invallers in één Bundesligaseizoen

  1. Werder Bremen (2006/2007) en FC Bayern München (2013/2014) - 17
  2. FC Mainz 05 (2010/2011) en Borussia Dortmund (2018/2019) - 15

Eindelijk was de Spanjaard Alcácer weer eens het goudhaantje. Voor de winterstop baarde hij opzien door als invaller bijna elke wedstrijd tot scoren te komen. Na de onderbreking stokte zijn productie. Zijn goal tegen Augsburg, die uiteindelijk niets opleverde, was pas zijn eerste dit kalenderjaar. Hij stond al 314 minuten droog. Desondanks bezet hij de gedeeld tweede plaats op de topscorerslijst met dertien goals.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner