02.03.2019 17:34

Zirkzee in bloedvorm: 4 goals in 2 dagen voor Bayern

Joshua Zirkzee (17) heeft in korte tijd grote indruk gemaakt bij Bayern München. De Nederlandse aanvaller maakte vrijdag namens het tweede een hattrick tegen SV Schalding-Heining (5-1), een dag later de winnende voor de A-junioren tegen 1. FC Nürnberg (2-1).

Sinds kort mag Zirkzee, die uit de jeugdopleidingen van ADO Den Haag en Feyenoord komt, meedoen met Bayern München II. De laatste drie wedstrijden kwam hij in actie, waarin hij vrijdagavond zijn visitekaartje afgaf. Hij speelde een uur mee tegen SV Schalding-Heining (5-1), genoeg tijd om een hattrick achter zijn naam te krijgen.

De volledige wedstrijd maakte hij dus niet vol, want hij moest een dag later weer aan de bak. Zaterdagmiddag kwam Zirkzee twintig minuten voor tijd in het veld bij de A-junioren tegen de leeftijdsgenoten van 1. FC Nürnberg. De gelijke stand boog hij hoogstpersoonlijk om een 2-1 zege.

Eerste in aantocht
De goede prestaties van Zirkzee in de jeugdopleiding worden nauwlettend in de gaten gehouden door het eerste elftal. Voor de knock-outfase van de Champions League is hij door Bayern München op de selectielijst gezet. Tot een officieel debuut kwam het nog niet, maar bij zijn officieuze debuut maakte Zirkzee een doelpunt tegen Paris Saint-Germain. Hij was mee op het zomerse trainingskamp van Niko Kovač in Oostenrijk en liet zich gelden door raak te prikken tegen de hoofdmacht uit Parijs.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner