03.03.2019 12:53

Unieke dominantie City: 0 schoten tegen

Manchester City heeft zaterdagmiddag met minimale cijfers gewonnen van AFC Bournemouth: 0-1. Dat is een klein wonder gezien de statistieken. De thuisploeg schoot geen enkele keer op doel, tegen 23 pogingen van Manchester City.

Het gebeurde nog nooit eerder dat een thuisploeg zonder een enkele doelpoging de wedstrijd afsloot. AFC Bournemouth kwam tegen de huidige koploper van de Premier League totaal niet in het spelbeeld voor, maar mocht wel hopen op een resultaat. Riyad Mahrez schoot op aangeven van David Silva na een uur spelen raak en ondanks een kansenregen van The Citizens bleef het daarbij. Aan de andere kant kon Bournemouth daar werkelijk waar niets tegenover stellen.

De assist op het winnende doelpunt kwam van Silva, wat al zijn tachtigste in de Premier League betekende. Hij stijgt daarmee op een plaatsje op de ranglijst van meeste assists aller tijden en richt zijn vizier onder meer op Dennis Bergkamp (94). Bekijk hier de volledige lijst.

Nek-aan-nekrace met Liverpool
Door de zege is Manchester City tenminste voor één dag koploper van de Premier League. Zondagmiddag speelt Liverpool FC de stadsderby tegen Everton FC. Bij winst is de ploeg van Jürgen Klopp weer koploper met twee punten voorsprong. Er zijn vervolgens nog negen speelrondes.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner