04.03.2019 07:45

Real verliest liefst 75% van zijn duels zonder Ramos

Ajax speelt dinsdagavond de return van de achtste finale van de Champions League bij Real Madrid. De Amsterdammers moeten een 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd zien weg te poetsen. Een lastige klus voor de ploeg van Erik ten Hag.

Toch is er een voordeel voor Ajax, want De Koninklijke speelt zonder aanvoerder Sergio Ramos. De Spaanse verdediger kreeg tegen Ajax geel, waardoor hij het tweede duel mist. Omdat hij de kaart bewust pakte, heeft de UEFA hem ook geschorst voor het eerstvolgende duel in Europa na het treffen met Ajax. Dat kan de eerste wedstrijd van de kwartfinale zijn of bij uitschakeling het eerste duel van het volgende Europese seizoen. Zijn gemis is dit seizoen een flink nadeel voor de ploeg die de laatste drie seizoenen de Champions League wist te winnen.

Real Madrid speelde namelijk vier wedstrijden zonder Ramos dit seizoen en daarvan sloot de ploeg er drie af met een nederlaag. Daarmee haalt Real Madrid een winstpercentage van slechts 25% als Ramos er niet bij is. Dat gebeurde tweemaal in de Champions League tegen het Russische CSKA Moskou en eenmaal in de Copa del Rey tegen CD Leganés. In datzelfde toernooi speelde Real Madrid nog eenmaal zonder zijn aanvoerder. Dat was tegen UD Melilla, maar daarin werd Ramos, die dit seizoen al elf keer het net vond, niet gemist. Real Madrid wist dat duel namelijk met 6-1 te winnen. 

Wedstrijden van Real Madrid zonder Ramos dit seizoen:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner