05.03.2019 07:30

Aan deze matige Real-resultaten kan Ajax zich klampen

Als Ajax dinsdagavond in de return van de achtste finale van de Champions League speelt tegen Real Madrid, moet het een 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd zien weg te poetsen. Een lastige, maar niet onmogelijke opdracht blijkt dit seizoen.

De Koninklijke is op papier uiteraard een maatje te groot, maar na het vertrek van Cristiano Ronaldo en succestrainer Zinédine Zidane zijn er toch scheurtjes zichtbaar in de ploeg die tot dit seizoen onklopbaar leek. Ajax móét winnen in Estadio Santiago Bernabéu en hoewel een Nederlandse club nog nooit een 2-1 thuisnederlaag uit de heenwedstrijd van een Europees duel wegpoetste, liggen er kansen voor de ploeg van Erik ten Hag. De laatste drie thuisduels van Real Madrid eindigden namelijk allemaal in een nederlaag. 

In totaal werd er in eigen stadion dit seizoen liefst zesmaal verloren door de ploeg die in de laatste vijf seizoenen viermaal de Champions League wist te winnen. Van die zes nederlagen die het dit seizoen leed, waren er vijf genoeg om er minimaal een verlenging uit te slepen, mocht Ajax eenzelfde resultaat behalen vanavond tegen Real Madrid. Op het competitieduel met FC Barcelona na (0-1) kreeg het in elke thuisnederlaag minstens twee tegengoals. Ajax weet in ieder geval zeker dat het zelf ook twee keer moet scoren in Madrid.

Tegenover deze enigszins hoopvolle statistiek staan natuurlijk een hoop andere statistieken waardoor Ajax kansloos lijkt. Zo is het alweer 32 jaar geleden dat Ajax voor de laatste keer in de Champions League een knockout-ronde wist te overleven. Dat gebeurde in de kwartfinale van 1997 tegen Atlético Madrid, toen het over twee duels met 3-4 te sterk was voor de Spaanse ploeg. Bovendien was Real Madrid van de laatste zeven confrontaties altijd te sterk voor Ajax. Maar de ploeg van trainer Santiago Solari zit momenteel in zwaar weer, dus mogelijk kunnen de Amsterdammers daarvan profiteren. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner