05.03.2019 13:00

AC Milan bouwt muur en krijgt amper nog tegentreffers

AC Milan begon het seizoen zeer wisselvallig, hield het vertrouwen in trainer Gennaro Gattuso en heeft inmiddels de zaakjes prima op de rit. Helemaal sinds de winteraankopen Lucas Paquetá en Krzysztof Piątek voor nieuw elan zorgden.

Laatstgenoemde kwam voor liefst 35 miljoen euro van Genoa CFC waar hij voor de winterstop aan de lopende band scoorde: liefst dertien treffers in negentien Serie A-duels. Ook in dienst van AC Milan is hij doorgegaan met doelpunten maken, want tijdens zijn eerste zes wedstrijden maakte hij er al vijf. Ook voor Paquetá werd 35 miljoen euro betaald. De Braziliaanse middenvelder laat zich eveneens gelden bij I Rossoneri met één doelpunt en één assist. Mede door de aanvallende impulsen staat het achterin ook goed, want sinds december is er geen ploeg uit de vijf grote Europese competities die minder tegengoals kreeg dan AC Milan.

De achttienvoudig winnaar van de Serie A hoefde nog maar vijf doelpunten te incasseren in liefst dertien competitiewedstrijden. Dat is er één treffer minder dan FC Barcelona, dat daarna defensief ijzersterk is. AC Milan kreeg in de laatste dertien duels dus maar 0,38 goals tegen per wedstrijd. In de eerste veertien competitie optredens lag dat gemiddelde nog een stuk hoger: 1,31 tegentreffers per duel. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner