06.03.2019 07:15

Onverwachte UEFA-punten Ajax van onschatbare waarde

Ajax boekte dinsdagavond een ongelooflijke 1-4 zege in Estadio Santiago Bernabéu tegen Real Madrid in de return van de achtste finale van de Champions League. Door plaatsing voor de kwartfinale sprokkelt Nederland onverwachts belangrijke punten voor de UEFA-coëfficiëntenlijst.

Na de heenwedstrijd werd Ajax van de elfde plaats geknikkerd door Oostenrijk op de UEFA ranking. Deze elfde plaats is zeer belangrijk, want dat betekent dat de Eredivisie-kampioen van 2019/20 zich direct plaatst voor de Champions League. Voorwaarde is wel dat de Champions League-winnaar van 2019 zich dan ook via de reguliere competitie plaatst voor het miljardenbal.

Na de zege van Ajax heeft Nederland de belangrijke elfde plaats weer heroverd. De 1-4 leverde namelijk 0,2 punten op, terwijl Nederland bovendien één bonuspunt kreeg voor plaatsing voor de volgende ronde. Er is nu nog één Oostenrijkse ploeg dat Nederland pijn kan doen: RB Salzburg. De Salzburgers, die in de vorige ronde Club Brugge uitschakelden, spelen in de achtste finale van de Europa League de dubbele confrontatie met SSC Napoli. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner