07.03.2019 08:15

Chong en Greenwood zorgen voor zeldzame debuten

Manchester United stond lange tijd op een 1-2 voorsprong tegen Paris Saint-Germain in de return van de achtste finale van de Champions League. De Engelsen hadden echter nog één treffer nodig om door te stoten naar de halve en om dat te realiseren bracht trainer Ole Gunnar Solskjær twee jongelingen in. 

Chong
Tahith Chong werd tien minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht door zijn Noorse manager. Hoewel de oud-Feyenoorder aan de bal niet heel gelukkig speelde, had hij in defensief opzicht een aantal goede intercepties. De negentienjarige Chong werd met zijn Champions League-debuut de op één jongste Nederlandse debutant bij een buitenlandse club in het miljardenbal. Alleen Jeffrey Bruma was iets jonger dan de buitenspeler van Manchester United. 

De 5 jongste Nederlanders die in de CL debuteerden bij een buitenlandse club:

  1. Jeffrey Bruma, Chelsea – 19 jaar en 10 dagen
  2. Tahith Chong, Man Utd – 19 jaar en 92 dagen
  3. Justin Kluivert, Roma – 19 jaar en 150 dagen
  4. Evander Sno, Celtic – 19 jaar en 191 dagen
  5. Nathan Aké, Chelsea – 19 jaar en 245 dagen

Greenwood
Drie minuten voor het eindsignaal bracht Solskjær ook nog Mason Greenwood. De Engelse spits moest zorgen voor een aanvallend slotoffensief. Hoewel die uitbleef, scoorde Manchester United nog wel vanaf de strafschopstip door Marcus Rashford. Daardoor gingen de Engelsen door ten koste van Paris Saint-Germain naar de volgende ronde. Bij Manchester United werd Greenwood de jongste debutant ooit in de Champions League. Hij is de opvolger van Gerard Piqué, die tot op heden met 17 jaar en 311 dagen de jongste Manchester United-debutant was in het miljardenbal.

De 5 jongste Champions League-debutanten bij Manchester United: 

  1. Mason Greenwood – 17 jaar en 157 dagen 
  2. Gerard Piqué – 17 jaar en 311 dagen
  3. Mads Timm – 17 jaar en 360 dagen
  4. Kieran Richardson – 18 jaar en 2 dagen 
  5. John Aston – 18 jaar en 66 dagen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner