09.03.2019 09:45

Becker meest gevaarlijke Eredivisie-aanvaller van 2019

Nummer twaalf ADO den Haag is een van de vele ploegen die nog moet vrezen voor degradatie. De zestiende plaats, waar FC Emmen bivakkeert, is slechts vier punten verwijderd. In het slot van de competitie kunnen ze hun hoop vestigen op aanvaller Sheraldo Becker.

Na de jaarwisseling is de 24-jarige aanvaller, die in 2016 overkwam van PEC Zwolle, al bij zeven van de laatste tien ADO-goals betrokken: twee doelpunten en vijf assists. Niemand in de Eredivisie gaf meer assists in 2019 dan Becker, die op gelijke hoogte staat met PSV'er Steven Bergwijn. Een grote omslag voor Becker, want vóór de jaarwisseling scoorde hij slechts een keer en gaf hij nul assists. Daarnaast is hij de speler die in 2019 de meeste kansen creëerde uit open spel: in totaal zeventien. Daarmee staat hij op gelijke hoogte met Vitessenaar Martin Ødegaard en Feyenoorder Sam Larsson.


 Lees ook: UEFA kiest Tadic voor Speler van de Week in de CL 


De opleving van Becker gaat gepaard met de mindere prestaties van sterspeler Abdenasser El Khayati. De Marokkaan was voor de winterstop de op een na meest waardevolle speler van de Eredivisie. Hij scoorde twaalf keer en gaf vijf assists. Vanaf januari kwam de klad erin. In de laatste 637 minuten die hij in actie kwam, was hij slechts een keer trefzeker. Dat was gedurende de harde nederlaag tegen Ajax. El Khayati maakte de openingsgoal in de 1-5 nederlaag tegen de Amsterdammers. 

Europees voetbal
Hoewel degradatie dus nog niet afgewonden is, kan het ook nog zomaar zijn dat de Hagenezen volgend seizoen Europees voetbal spelen. ADO staat drie punten achter op de achtste plaats, die recht geeft op play-offs voor de Europa League. Daar staat momenteel FC Groningen, een van de best presterende ploegen van de tweede seizoenshelft. ADO ontvangt vanavond nummer negen en dus directe concurrent sc Heerenveen in het Cars Jeans Stadion.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner