08.03.2019 19:59

Dribbelaar Neres krijgt eerste oproep voor Brazilië

David Neres is voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van Brazilië. De Ajacied vervangt Vinicius Júnior in de selectie. De aanvaller van Real Madrid raakte, uitgerekend tegen Ajax, zwaar geblesseerd. 

Brazilië speelt eind maart twee oefenwedstrijden in Portugal, daar kan Neres mogelijk zijn debuut maken. De Zuid-Amerikanen spelen op 23 maart tegen Panama, drie dagen later volgt het oefenduel met Tsjechië. 

Neres kwam twee jaar geleden naar Nederland, Ajax nam hem in de eerste maanden van 2017 over van São Paulo FC. Na een korte gewenningsperiode kreeg Neres meer en meer speeltijd, vorig seizoen kwam hij tot 32 duels in de Eredivisie. 

Dit seizoen speelt de Braziliaan lang niet alles, maar in de Champions League komt hij wel veel aan spelen toe. Vooral omdat trainer Erik ten Hag in het elitetoernooi met een valse spits speelt. 

In de Eredivisie dribbelt Neres er lustig op los. Ondanks het feit dat de flankspeler op de elfde positie staat qua speelminuten voor Ajax, staat hij wel derde op het gebied van dribbels. Alleen Hakim Ziyech (55) en Frenkie de Jong (46) voltooiden dit seizoen meer dribbels in de Eredivisie dan Neres (38). Oussama Idrissi van AZ is vooralsnog de dribbelkoning op het hoogste niveau van Nederland, hij voltooide 87 dribbels.  

De succesvolste dribbelaars van Ajax in de Eredivisie: 
1. Hakim Ziyech – 55 
2. Frenkie de Jong – 46 
3. David Neres – 38 
4. Noussair Mazraoui – 37 
5. Dušan Tadić – 30 
6. Lasse Schöne - 18 
    Daley Blind – 18 
8. Kasper Dolberg – 12 
9. Nicolás Tagliafico – 10 
10. Donny van de Beek - 9 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner