09.03.2019 21:42

Lewandowski meest scorende buitenlander Bundesliga

FC Bayern München is terug aan de top in Duitsland. Het puntenaantal is gelijk met Borussia Dortmund, maar het doelsaldo van de recordkampioen is beter. Tegen VfL Wolfsburg werkte de ploeg daar goed aan, door mede dankzij Robert Lewandowski een 6-0 zege te boeken.

De Pool schoot zich met zijn dubbelslag naar een fraaie mijlpaal. Hij kroonde zich tot de meest productieve buitenlander in de historie van de Duitse Bundesliga. Tegen het Wolfsburg van Wout Weghorst scoorde hij doelpunt nummer 195 en 196 in de competitie. Daarmee overtrof hij de Peruviaan Claudio Pizarro. De veertigjarige spits kan nog aan zijn doelpuntenaantal werken, want hij staat momenteel onder contract bij Werder Bremen.

De meest scorende buitenlanders in de Bundesliga

  1. Robert Lewandowski - 196 goals
  2. Claudio Pizarro - 195 goals
  3. Giovanne Elber - 133 goals
  4. Vedad Ibisevic - 118 goals
  5. Ailton - 106 goals


 Lees ook: Achterliggende statistieken tonen het geluk van Solskjær 


Als we de twee topspitsen onder de loep leggen, blijkt dat Pizarro het beduidend minder doet dan de Pool. Hij scoort per wedstrijd gemiddeld 0,42 keer, terwijl het moyenne van Lewandowski op 0,70 ligt. De dertigjarige aanvalsleider schoot zichzelf bovendien op de eerste plaats van de topscorerslijst. Hij wordt op de voet gevolgd door Luka Jović. Hij staat op vijftien treffers.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner