10.03.2019 14:50

Titanenstrijd: de tegenstanders van City en Liverpool

Liverpool FC heeft zondagmiddag het verschil tot koploper Manchester City teruggebracht tot één punt. Op Anfield werd Burnley FC aan de kant gezet (4-2). De titelstrijd nadert de climax, nog acht wedstrijden te gaan.

Na de zege van Manchester City op Watford FC (3-1), kon Liverpool zich een dag later geen misstap veroorloven. Het was voor de thuisploeg dan ook even flink schrikken toen Ashley Westwood na zes minuten Burnley op voorsprong bracht. De schade werd echter al snel hersteld via Roberto Firmino en Sadio Mané, waarna de wedstrijd na rust werd beslist door Firmino. In blessuretijd kwamen Jóhann Guðmundsson en Mané daar nog bij op het scorebord.

Voor Mané was het al de zesde thuiswedstrijd op rij dat hij tot scoren kwam. De Senegalees voegt zich daarmee bij een exclusief clubje Liverpool-aanvallers. Er zijn buiten Mané maar vier spelers die een dergelijke doelpuntenreeks op Anfield wisten te produceren: Michael Owen, Fernando Torres, Luis Suárez en Mohamed Salah.

Sleutelrol voor The Spurs
Lange tijd ging de titelstrijd tussen drie ploegen. Tottenham Hotspur bleef  meedoen, maar verloor de laatste drie uitwedstrijden op rij. De achterstand op Manchester City liep daardoor razendsnel op naar dertien punten. The Spurs vervullen toch een sleutelrol in de titelstrijd, alleen niet op de manier hoe het dat gedurende het seizoen voor ogen had. De ploeg reist nog naar Liverpool en Manchester voor absolute krakers waarin puntenverlies dodelijk kan zijn voor de titelkansen van de tegenstander.

Het programma is zeer vergelijkbaar. Naast de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur moeten beide ploegen aantreden tegen nog een club uit de traditionele top zes en komen de onderste regionen nog uitvoerig aan bod. Van een overduidelijk voordeel in het programma voor één der beide ploegen lijkt dan ook geen sprake.