10.03.2019 17:18

Negatieve primeur voor afwezige Vilhena bij Feyenoord

Feyenoord en Vitesse hebben in het Gelredome de punten gedeeld. Het werd 1-1 in Arnhem. Bij de Rotterdamse formatie van Giovanni van Bronckhorst was Tonny Vilhena afwezig door blessureleed. Een primeur.

De 24-jarige middenvelder miste in zeven dienstjaren voor Feyenoord nog nooit een competitiewedstrijd door een blessure. Wel werd hij op de bank gezet of was hij enkele keren geschorst, maar nog nooit was fysiek leed de oorzaak dat zijn naam niet op het opstellingsformulier vermeld stond. Tegen Vitesse was dat dus wel zo. Het was tevens de eerste wedstrijd in dit Eredivisieseizoen die de Oranje-international miste.


 Lees ook: Titanenstrijd: de tegenstanders van City en Liverpool 


En dat terwijl Vilhena een fraaie mijlpaal had kunnen bereiken. Hij had zijn tweehonderdste wedstrijd op het hoogste niveau in Nederland kunnen afwerken. In de 199 wedstrijden die hij speelde, kwam hij tot 35 treffers. Tegen Vitesse werd Vilhena vervangen door de pas achttienjarige Orkun Kökçü. De aanvallende middenvelder luisterde zijn basisplaats op met de openingstreffer. Dat bleek uiteindelijk niet genoeg, want al snel na rust kwam Vitesse via Mohammed Dauda langszij.

Omdat concurrent AZ eveneens niet verder kwam dan een gelijkspel, tegen PEC Zwolle, leverde de strijd om plaats drie geen nieuwe wijzigingen op. Het verschil tussen de twee blijft daarom drie punten, met nog negen wedstrijden te spelen. Het doelsaldo is vrijwel identiek: Feyenoord staat op +23, terwijl AZ +21 heeft. Nummer vijf Vitesse staat zeven punten achter op Feyenoord.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner