11.03.2019 10:15

De Boer won slechts 1 van zijn laatste 12 competitieduels

Frank de Boer had zijn start in de Verenigde Staten als trainer van Atlanta United FC wel iets anders voorgesteld. Maandagnacht wist de Nederlander met zijn nieuwe ploeg wéér niet te winnen: 1-1 tegen FC Cincinnati.

Ook zijn debuutwedstrijd in de Major League Soccer tegen D.C. United ging verloren. Daarnaast startte De Boer ongelukkig met Atlanta United FC in de CONCACAF Champions League. Hij ging onderuit tegen CS Herediano (3-1), waarna de Amerikanen de returnwedstrijd nog wel wisten te winnen (4-0). In de volgende ronde was het Mexicaanse CF Monterrey ook met 3-0 te sterk in de heenwedstrijd. Daardoor is De Boer begonnen in de Verenigde Staten met slechts één zege, één gelijkspel en liefst drie nederlagen. 

Zeker in de competitie draait het stroef met De Boer als trainer. Als we aan de twee niet gewonnen wedstrijden met Atlanta United FC ook de prestaties van Crystal Palace en Inter toevoegen, ziet het er mager uit voor De Boer. Op basis van zijn twaalf laatste competitiewedstrijden wist hij er namelijk slechts één te winnen. Dat was nog in zijn Inter-tijd, toen er in 2016 met 2-1 werd gewonnen van Torino FC. Met Crystal Palace verloor De Boer al zijn vier Premier League-duels. 

Laatste 12 competitieduels van Frank de Boer:

  • Atlanta United:
    0-2 vs. D.C. United
    1-1 vs. FC Cincinnati
     
  • Crystal Palace:
    0-3 vs. Huddersfield Town
    0-1 vs. Liverpool FC
    0-2 vs. Swansea City
    0-1 vs. Burnley FC
     
  • Inter:
    1-1 vs. Bologna FC
    1-2 vs. AS Roma
    1-2 vs. Cagliari Calcio
    1-2 vs. Atalanta
    2-1 vs. Torino FC
    0-1 vs. Sampdoria
     
  • Conclusie
    Overwinningen: 1 wedstrijd
    Gelijke spelen: 2 wedstrijden
    Nederlagen: 9 wedstrijden

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner