12.03.2019 12:15

Spannende titelrace: de programma's van PSV en Ajax

Ajax speelt woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen PEC Zwolle. Het duel was opgeschoven door de KNVB om de Amsterdammers rust te geven in aanloop naar het belangrijke Champions League-duel met Real Madrid.

Of dat zijn vruchten heeft afgeworpen, is lastig te zeggen, maar Ajax zegevierde op knappe wijze in Madrid (1-4). Woensdag moet het dus het duel met de Zwollenaren inhalen. Het gat met PSV is momenteel vijf punten in het voordeel van de Eindhovense koploper, maar kan teruggebracht worden naar twee. Voor beide clubs geldt dus dat ze alles in eigen hand hebben. Na woensdagavond resten nog negen Eredivisie-duels voor beide ploegen, met als belangrijkste agendapunt op 31 maart. Dan spelen Ajax en PSV tegen elkaar in de Johan Cruijff ArenA. Maar hoe ziet het resterende programma er voor beide ploegen verder uit?

Er staan geen duels met Feyenoord meer op de agenda, maar beide teams moeten nog wel naar AZ Alkmaar. Ajax doet dat aankomend weekend, terwijl PSV op de laatste speeldag naar Noord-Holland afreist. Voor PSV is er verder het lastige uitduel met Vitesse, terwijl Ajax nog op bezoek moet bij het in vorm verkerende FC Groningen. De tegenstanders van PSV bezetten gemiddeld plek 9 op de Eredivisie-ranglijst. Die van Ajax iets lager: 9,7. Op papier lijken de Amsterdammers dus lichtelijk in het voordeel qua programma, al is het verschil echt minimaal. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner