13.03.2019 13:00

Jongste Zweedse goaltjesdief terug bij nationale ploeg

Alexander Isak is beloond voor zijn uitstekende start als Borussia Dortmund-huurling bij Willem II. De negentienjarige spits is opgeroepen voor de Zweedse nationale ploeg voor de wedstrijden eind maart tegen Roemenië en Noorwegen. 

Isak speelde al twee interlands namens de Scandinavische ploeg. Door het gebrek aan speeltijd bij Borussia Dortmund raakte hij echter buiten beeld bij bondscoach Janne Andersson. Zijn start bij de Blågult was echter sensationeel. Op 12 januari 2017 tijdens zijn tweede optreden tegen Slowakije (6-0) maakte hij zijn eerste interlandtreffer. De destijds zeventienjarige spits werd toen de jongste doelpuntenmaker ooit in het nationale shirt van Zweden. In de dagen daarvoor debuteerde hij als Zweedse international, waarmee hij ook de jongste debutant ooit werd.

Isak kan tegen Roemenië en Noorwegen, de eerste twee wedstrijden van de kwalificatiepoule voor het Europees Kampioenschap van 2020, zijn derde en vierde interland spelen. De tienier kwam in de winterse transferperiode over van Die Borussen. In het shirt van de Tricolores heeft de 190 centimeter lange aanvaller het plezier hervonden. In zijn eerste zes Eredivisie-duels scoorde hij al viermaal. Ook in de halve finale van de TOTO KNVB beker tegen AZ Alkmaar (1-1 en winst na strafschoppen) was hij trefzeker. 

Isak als speler van Willem II:

  • Wedstrijden: 7 duels
  • Doelpunten: 5 treffers

Isak als speler van Borussia Dortmund:

  • Wedstrijden: 13 duels
  • Doelpunten: 1 treffer

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner