14.03.2019 09:00

Dit is wat Zidane bij Real Madrid gaat verdienen

Nog geen jaar nadat Zinédine Zidane opstapte als trainer van Real Madrid is hij teruggekeerd. Een gewaagde keuze, want in zijn eerste periode won hij alles met De Koninklijke wat er winnen viel. Financieel gaat Zidane er echter flink op vooruit.

Bij zijn aanstelling in Madrid in 2016 ontving de Franse oefenmeester 2,5 miljoen euro. Een seizoen later werd dat opgehoogd naar 5,5 miljoen euro, terwijl hij liefst 7,5 miljoen incasseerde in zijn laatste seizoen (exclusief bonussen). Nu toucheert de 46-jarige trainer liefst 12,5 miljoen euro per annum, eveneens zonder bonussen mee gerekend laat El Confidential weten. Ten opzichte van zijn vertrek bij Real Madrid heeft Zidane dus vijf miljoen euro extra per jaar 'gewonnen' met zijn tweede aanstelling. Echter is Zidane niet de best betaalde trainer in Spanje. Dat is Diego Simeone, die liefst 39 miljoen euro per jaar krijgt volgens onderzoek van het Franse l'Equipe.

Best betaalde trainers per Europese topcompetitie (bedrag is per maand):

 1. La Liga: Simeone, Atlético – €3,3 miljoen
 2. Premier League: Guardiola, Man City – €1,9 miljoen
 3. Serie A: Allegri, Juventus – €1,14 miljoen
 4. Bundesliga: Kovac, Bayern – €0,58 miljoen
 5. Ligue 1: Tuchel, PSG – €0,42 miljoen

 "Ik heb de afgelopen negen maanden gebruikt om de batterij weer op te laden", liet Zidane maandag weten bij zijn presentatie. "Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging met deze geweldige club. Ik ben de club niets verschuldigd, ik ben hier omdat ik hier wil zijn. Wat ik dacht toen ik gevraagd werd om terug te keren? Dat ik terug zou gaan, en hier ben ik dan. Het is een enorme verantwoordelijkheid."

Zinédine Zidane als trainer van Real Madrid:

 • Aantal seizoenen: 2,5 seizoen
 • Wedstrijden: 149 duels
 • Overwinningen: 104 duels
 • Gelijke spelen: 29 duels
 • Nederlagen: 16 duels
 • Doelpunten: 393 goals
 • Prijzen: 9 trofeeën

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner