14.03.2019 12:15

Real maakt van Militão duurste u22 centrumverdediger

Zinédine Zidane is nog maar een paar dagen trainer van Real Madrid, maar de Franse oefenmeester heeft zijn eerste versterking voor volgend seizoen al binnen. Eder Militão stapt in de zomer over van FC Porto naar Madrid. Militão speelde pas sinds afgelopen zomer voor de Portugese club, maar maakt bijzonder veel indruk in zijn debuutseizoen.

De Braziliaanse verdediger die zowel in het centrum als op de rechtervleugel uit de voeten kan, had in zijn contract een gelimiteerde transfersom van liefst vijftig miljoen euro staan. Naar verluidt betaalt Real Madrid dat bedrag voor de 21-jarige Braziliaan. Het is goed dat de Spaanse club snel heeft gehandeld, want na 15 juli 2019 zou dat vastgestelde bedrag opgehoogd worden tot 75 miljoen euro. 

De vijftig miljoen euro die Real Madrid betaalt is het hoogste bedrag dat ooit voor een centrale verdediger van jonger dan 22 jaar is neergelegd. Dat record stond op naam van een voormalig Ajacied. Davinson Sánchez verkaste in de zomer van 2017 op 21-jarige leeftijd van Ajax naar Tottenham Hotspur. Voor de Colombiaanse stopper werd tien miljoen euro minder betaald dan voor Militão. Ajax toucheerde dus veertig miljoen euro. Militão is bovendien de duurst uitgaande FC Porto-transfer. 

Duurste centrumverdedigers jonger dan 22 jaar:

  1. Eder Militão > Real Madrid – 50 miljoen euro *
  2. Davinson Sánchez > Tottenham Hotspur – 40 miljoen euro
  3. Thilo Kehrer > Paris Saint-Germain – 37 miljoen euro
  4. Marquinhos > Paris Saint-Germain – 31,4 miljoen euro
  5. Alessandro Bastoni > Inter – 31,1 miljoen euro

* De bedragen zijn afkomstig van Transermarkt en exclusief variabele kosten en/of bonussen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner