14.03.2019 19:45

Zege Salzburg slecht nieuws Nederland op UEFA-ranking

Ramalho gegen Napoli
Ramalho gegen Napoli

RB Salzburg heeft in de return van de achtste finales van de Europa League met 3-1 gewonnen van SSC Napoli. De kleine zege voor RB Salzburg betekent wel uitschakeling na de 3-0 van een week geleden in Napels, maar is ook slecht nieuws voor Nederland met het oog op de UEFA coëfficiëntenlijst.

De overwinning van de Oostenrijkse ploeg leverde namelijk 0,4 punten op voor de UEFA-ranking. Daardoor is Oostenrijk geklommen naar de elfde plek met 31,250 punten. Dat is net iets meer dan Nederland. Met name door de uitstekende prestaties van Ajax in de Champions League heeft Nederland 31,233 punten, maar dat is niet afdoende om Oostenrijk achter zich te houden.

Daardoor is de felbegeerde elfde plaats door Nederland overgegeven aan Oostenrijk. De elfde plaats is zeer belangrijk, want dat betekent dat de Eredivisie-kampioen van 2019/20 zich direct plaatst voor de Champions League. Voorwaarde is wel dat de Champions League-winnaar van 2019 zich dan ook via de reguliere competitie plaatst voor het miljardenbal.

Alle druk ligt nu op de schouders van Ajax, dat nog punten kan pakken in Europees verband. Als het de Amsterdammers lukt om in de kwartfinale minstens eenmaal gelijk te spelen, wipt het weer over Oostenrijk heen. Dan is de elfde positie definitief vastgesteld. Omdat RB Salzburg, tot afgelopen donderdag het enig overgebleven team uit Oostenrijk in Europa, is uitgeschakeld kan concurrent Oostenrijk geen punten meer sprokkelen voor de UEFA-ranking.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner