16.03.2019 13:15

Emmen had vorig seizoen 7 punten boven streep gestaan

Hoewel FC Emmen het naar behoren doet in de Eredivisie, staat de ploeg van trainer Dick Lukkien op de zestiende plaats: dat is dus onder de degradatiestreep. Afgelopen seizoen waren 25 punten nog genoeg voor plek veertien op de ranglijst.

De nummer zestien van het afgelopen seizoen na 26 speelronden was FC Twente. De huidige Keuken Kampioen Divisie-club had acht speelronden voor het einde achttien punten verzameld. Dat houdt dus in dat FC Emmen momenteel op dezelfde plaats staat, maar dat het zeven punten meer heeft gesprokkeld. Emmen kreeg echter tot nu toe al zestig goals tegen, terwijl Twente het doel iets schoner hield: 48 tegentreffers. Emmen moet overigens sowieso geen voorbeeld nemen aan de Enschedeërs, want zij pakten na speelronde 26 nog maar zes punten en dat leidde de directe degradatie in.

De nummers zestien van het huidige en afgelopen seizoen na 26 ronden

  • FC Emmen (2018/2019): 25 punten
  • FC Twente (2017/2018): 18 punten


Lees ook: Fans de dupe bij ticketverdeling Champions League-finale 


Vrijdagavond had Emmen de uitgelezen mogelijkheid om weg te kruipen uit de degradatiezone. Het bezoek aan Fortuna Sittard, tot dit seizoen nog jarenlang een vast affiche in de Eerste Divisie, liep echter niet succesvol af. Het werd 3-1 in Limburg. Fortuna deed juist wél goede zaken in strijd tegen degradatie. Door de overwinning staat de promovendus nu op de twaalfde plaats, vier punten boven FC Emmen.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner