16.03.2019 11:30

Fans de dupe bij ticketverdeling Champions League-finale

De finale van de Champions League wordt op 1 juni gespeeld in het Wanda Metropolitano in Madrid. De UEFA stelt maar relatief weinig tickets beschikbaar voor voetbalfans. Een groot deel wordt opgeslokt door sponsors en bobo's.

Het stadion van Atlético Madrid is het decor van de eindstrijd om de 27ste Champions League-bokaal. Er zijn 63.500 plaatsen in het gloednieuwe stadion, maar de beide finalisten mogen 'maar' zeventienduizend fans meenemen. Voor neutrale voetbalfans zijn er vierduizend kaarten beschikbaar. Dat betekent dus dat er 38.000 plaatsen zijn vergeven voor voetbalfans en er 25.500 tickets niet eens in de verkoop gaan.

De UEFA meldt dat die overige kaarten - die niet naar de clubs gaan - voor de organisatie zelf, het lokale comité, voetbalbonden, commerciële partners en de zendgemachtigden zijn bestemd. Toeschouwers die wel een kaartje weten te bemachtigen, moeten daarvoor diep in de buidel tasten. De goedkoopste tickets gaan voor €70 over de toonbalk, maar dat loopt op tot liefst €600 voor de luxere plaatsen.


Lees ook: Ajax is één van de lievelingstegenstanders van Ronaldo


KNVB geeft goede voorbeeld
In tegenstelling tot de eindstrijd van de UEFA, zijn bij de KNVB bekerfinale wel de meeste plaatsen in De Kuip voor de fans van Willem II en Ajax. Voor beide teams zijn 17.500 kaarten beschikbaar, wat er al meer zijn dan in het vijftienduizend plaatsen grotere Wanda Metropolitano. Driekwart van het stadion is door de KNVB gereserveerd voor de finalisten. Dat is in groot contrast met de laatste Europese finale van Ajax, toen de Amsterdammers samen met Manchester United slecht 39 procent van de stadioncapaciteit aan de eigen fans mocht slijten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner