16.03.2019 18:15

Weghorst kent maar twee voorgangers na heldenrol

Wout Weghorst was zaterdagmiddag betrokken bij de volledige doelpuntenproduct van VfL Wolfsburg tegen Fortuna Düsseldorf. Zijn ploeg won met 5-2, dankzij een hattrick én twee assists van de spits.

Het is pas zijn eerste hattrick in de loopbaan van Weghorst, maar de timing was perfect. Wolfsburg kwam met 0-1 achter, maar toen nam Weghorst zijn ploeg bij de hand. Eerst gaf hij de assist op de gelijkmaker, vervolgens zette hij Wolfsburg op voorsprong, toen assisteerde hij weer een medespeler en de laatste twee treffers maakte hij zelf. Dankzij de zege blijft Wolfsburg nog volop in de race voor een Champions League-ticket, de achterstand op nummer vijf Eintracht Frankfurt bedraagt één punt.


Lees ook: Fans de dupe bij ticketverdeling Champions League-finale


Weghorst is dit decennium pas de derde Nederlander die bij vijf doelpunten direct was betrokken in een Europese topcompetitie. Eerder wisten alleen Arjen Robben en Memphis Depay een dergelijke droomwedstrijd op de mat te leggen. Robben kreeg het bij Bayern München zelfs twee keer voor elkaar, ook nog eens in uitwedstrijden. Op bezoek bij FC St. Pauli (1-8) in 2011 gaf hij drie assists en haalde hij twee keer zelf succesvol de trekker over. Daarna herhaalde hij dat kunststukje in 2015 tegen SC Paderborn 07 (0-6) met hetzelfde aandeel in de doelpuntenproductie.

Wat recenter, april 2018, lukte het Memphis ook om bij vijf doelpunten betrokken te zijn. Op bezoek bij FC Metz (0-5) was hij met vier assists en één doelpunt leunde de gehele doelpuntenproductie volledig op zijn inbreng. Weghorst volgt na zijn perfecte wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf in de voetsporen van zijn landgenoten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner