17.03.2019 17:23

Penaltyspecialist redt Liverpool na fout Van Dijk

Liverpool FC is door het oog van de naald gekropen tegen nummer negentien Fulham FC. De ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum moesten door Ryan Babel vrezen voor een gelijkspel, maar James Milner redde zijn team.

De 33-jarige verdediger annex middenvelder was enkele minuten voordat hij vanaf elf meter mocht aanleggen binnen de lijnen gekomen. Hij groeide uit tot de man van de wedstrijd, doordat hij de penalty binnenschoot. Milner is een van de grootste penaltyspecialisten van de Engelse Premier League. Van de laatste vijftien strafschoppen die hij nam, gingen er veertien raak: een succespercentage van 93,3%.


 Lees ook: AZ wint eindelijk weer van een top drie-club 


Nadat Liverpool via Sadio Mané op voorsprong was gekomen, leek de titelkandidaat af te stevenen op een overwinning in Londen. Oranje-international Ryan Babel stak daar echter bijna een stokje voor, door een kwartier voor tijd de stand gelijk te trekken. Dat deed hij na een fout van Virgil van Dijk, die te kort terugkopte op doelman Allison. Babel besloot niet te juichen, omdat hij scoorde tegen zijn oude ploeg.

Door de benauwde zege pakte Liverpool de koppositie terug in Engeland. De voorsprong op nummer twee Manchester City bedraagt twee punten, maar de ploeg van Pep Guardiola heeft nog een duel tegoed. Zijn team kwam namelijk dit weekend in actie in de FA Cup. Liverpool heeft nog zeven wedstrijden voor de boeg om voor het eerst sinds 1990 de landstitel naar Anfield te brengen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner