17.03.2019 19:36

Younes maakt eerste goal in dienst van Napoli

Oud-Ajacied heeft na lange tijd weer eens van zich doen spreken. De Duitse vleugelaanvaller luisterde zijn basisdebuut voor de Italiaanse topclub op met de openingstreffer tegen Udinese Calcio: het werd 4-2.

Een mooi moment voor de vijfvoudig Duits international, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Napels. Daar stelde hij tot nu toe nog alleen maar teleur. De 25-jarige linksbuiten kwakkelde met blessures aan onder meer zijn achillespees. In december debuteerde hij als invaller voor de grootmacht, maar daarna bleef het weer lang stil rond Younes. Vorige week mocht hij al invallen, tegen Udinese schoot hij fraai binnen op aangeven van Dries Mertens. Hij werd na 56 minuten naar de kant gehaald. Zijn directe tegenstander was overigens Hidde ter Avest, die in de zomer overkwam van FC Twente.

In drie seizoenen bij Ajax groeide Younes uit tot basisspeler tijdens de succesvolle Europa League-campagne en werd hij onderdeel van Die Mannschaft. In zijn laatste seizoen in Amsterdamse dienst raakte hij echter zijn basisplaats kwijt aan de jonge Justin Kluivert. Toen hij later weigerde in te vallen, zette coach Erik ten Hag hem uit de selectie. Dat seizoen, toen hij dus uiteindelijk nog wel transfereerde naar Italië, scoorde hij één keer in dertien competitieduels.


 Lees ook: Depay startte 3 van laatste 4 competitieduels op de bank 


Younes was juist in de Europa League de grote man bij de Amsterdammers. Hij scoorde twee keer in de groepsfase tegen Celta de Vigo en hielp zijn ploeg op weg door in de kwartfinale tegen het Duitse Schalke 04 (3-2) en het Franse Olympique Lyon (4-1) doel te treffen. In de Eredivisie stokte de teller van Younes op twaalf competitiegoals in 69 wedstrijden.

Eerste nederlaag Juventus
Door de zege profiteerde Napoli optimaal van het puntverlies van de ongenaakbare koploper Juventus. De ploeg van Cristiano Ronaldo leed de eerste nederlaag van het seizoen. Genoa CFC was met 2-0 te sterk. Het verschil lijkt tien speelronden voor het eind echter onoverbrugbaar: Juventus heeft een voorsprong van maar liefst vijftien punten op de naaste achtervolger.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner