18.03.2019 07:45

Alleen Xavi nog voor Messi met meeste Barça-duels

Lionel Messi speelde zondagavond zijn 674e wedstrijd voor FC Barcelona in alle competities. Daarmee is hij op een tweede plaats gekomen van spelers met de meeste wedstrijden ooit voor de Catalaanse club.

Die tweede stek deelt hij samen met Andrés Iniesta, inmiddels speler van het Japanse Vissel Kobe. Om recordhouder te worden moet Messi een generatiegenoot van hem en Iniesta troon stoten. De 39-jarige Xavi speelde namelijk een kleine honderd wedstrijden meer voor FC Barcelona. Xavi stroomde in 1997 door vanuit de jeugdopleiding van FC Barcelona en stond in totaal 767 keer op het veld namens Blaugrana.

Spelers met meeste duels voor FC Barcelona in alle competities: 

  1. Xavi – 767 wedstrijden
  2. Lionel Messi – 674 wedstrijden
    Andrés Iniesta – 674 wedstrijden
  3. Carles Puyol – 593 wedstrijden

Fenomenaal vs. Betis
Messi speelde tegen Real Betis op grandioze wijze. De aanvaller was verantwoordelijk voor een hattrick tijdens de 1-4 zege in Benito Villamarín. Vooral zijn eerste (vrije trap) en derde treffer (stift van afstand) waren van ongekende schoonheid. Door zijn drie doelpunten is de Argentijnse supervedette dit seizoen direct betrokken bij 57 FC Barcelona-treffers. Daar had hij slechts 37 wedstrijden voor nodig, wat betekent dat hij elke 53 minuten betrokken is bij een goal. Bovendien was het tegen Real Betis zijn 34e hattrick in de competitie, daarmee evenaart hij Cristiano Ronaldo. 

Meeste hattricks ooit in de Spaanse Primera División:

  • Cristiano Ronaldo – 34 hattricks
  • Lionel Messi – 34 hattricks

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner