18.03.2019 12:15

Rood aangelopen Vitesse pakt negatief kaartenrecord

Vitesse-verdediger Max Clark kreeg afgelopen weekend een rode kaart in het uitduel met Heracles Almelo (3-2 verlies). De Arnhemmers ontvingen dit seizoen al zesmaal een rode kaart, een negatieve evenaring van het clubrecord.

De Engelse vleugelverdediger kreeg voor rust tweemaal geel en moest zodoende het veld verlaten. Eerder dit seizoen kregen Danilho Doekhi (twee keer), Thomas Bruns, Matúš Bero en Maikel van der Werff ook rood voorgeschoteld door de scheidsrechter. In totaal pakte de ploeg van trainer Leonid Slutskiy dit Eredivisie-seizoen dus zesmaal een rode kaart. Nooit eerder kreeg Vitesse vaker rood in één seizoen. Wel gebeurde het driemaal eerder, waardoor de huidige Vitesse-selectie nog acht duels te gaan heeft om nog minstens één rode kaart te pakken en alleen recordhouder te worden. 

Overigens is Vitesse niet de enige ploeg dit seizoen dat al zes keer een rode kaart kreeg. Ook bij FC Utrecht (Emanuelson 2, Bazoer, Gustafson, Klaiber en Van Overeem) en Feyenoord (Van Persie, Boëtius, Nieuwkoop, Van Beek, Botteghin en St. Juste) werd er al zes keer een speler van het veld gestuurd. Ajax, PSV en AZ Alkmaar zijn de enige Eredivisie-ploegen die dit seizoen nog geen enkele keer rood kregen. 

Clubs met de meeste rode kaarten dit Eredivisie-seizoen: 

  1. Vitesse – 6 rode kaarten
    FC Utrecht – 6 rode kaarten
    Feyenoord – 6 rode kaarten
  2. De Graafschap – 4 rode kaarten
    Heracles Almelo – 4 rode kaarten
    SBV Excelsior – 4 rode kaarten
    sc Heerenveen – 4 rode kaarten
    Willem II – 4 rode kaarten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner