20.03.2019 07:00

Slechts 1 speler in heel Europa speelde meer dan Promes

In het seizoen 2018/19 stond alleen Celtic FC-speler Callum McGregor vaker op het veld dan Quincy Promes. De vleugelaanvaller van het Nederlandse elftal, met die ploeg bereidt hij zich voor op de kwalificatieduels voor het Europees Kampioenschap van 2020, speelde al 54 officiële wedstrijden.

Dat komt mede omdat het seizoen van Promes al erg vroeg begon in Rusland. Als speler van Spartak Moskou speelde hij al zeven officiële wedstrijden voordat hij verkaste naar het Sevilla FC. Na een stroeve start in Spanje, waar hij het hoofdzakelijk met invalbeurten moest doen, is hij inmiddels basisspeler. Promes bestrijkt momenteel in een 3-5-2 systeem de hele linkervleugel. Ook voor bondscoach Ronald Koeman kan dat interessant zijn, omdat de bondscoach graag meerdere spelsystemen wil hanteren. 

De officiële wedstrijden van Promes dit seizoen:

Omdat Promes met Sevilla FC nog actief is in de Europa League en Oranje aankomende zomer ook nog de finales van de UEFA Nations League speelt, kan het een bijzonder lang seizoen worden voor Promes. In de top vijf van spelers met de meeste wedstrijden in het huidige seizoen vinden we nog een Nederlander. Daley Blind miste namens Ajax, dat bezig is aan een lange Europese campagne, en het Nederlands elftal nog amper wedstrijden en heeft inmiddels al 50 wedstrijden gespeeld.

Spelers in Europa met de meeste officiële duels in 2018/19 voor club en land:

  1. Callum McGregor, Celtic – 55 wedstrijden
  2. Quincy Promes, Sevilla/Spartak – 54 wedstrijden
  3. James Forrest, Celtic – 52 wedstrijden
  4. Rúben Dias, Benfica – 51 wedstrijden
    N'Golo Kanté, Chelsea – 51 wedstrijden
    Willian, Chelsea – 51 wedstrijden
  5. Daley Blind, Ajax – 50 wedstrijden
    Heung-min Son, Tottenham – 50 wedstrijden
    James Tavernier, Glasgow – 50 wedstrijden
    Allan McGregor, Glasgow – 50 wedstrijden

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner