20.03.2019 11:30

Vijf toptalenten die als international kunnen debuteren

De aankomende dagen starten de kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap van 2020. Een nieuwe campagne waarbij landen afscheid hebben genomen van routiniers en vers bloed hebben toegevoegd aan hun selecties. Dit zijn vijf toptalenten die hun interlanddebuut kunnen maken tijdens de kwalificatieduels (of in de oefenwedstrijden). 

Callum Hudson-Odoi – Engeland
In de winterstop waren er hardnekkige geruchten dat Callum Hudson-Odoi Chelsea FC zou verlaten voor een overgang naar Bayern München vanwege gebrek aan speeltijd. De achttienjarige buitenspeler bleef echter in Londen en floreert de laatste paar weken. Zo scoorde hij in beide wedstrijden van het tweeluik in de achtste finales van de Europa League tegen Dinamo Kiev. Dat heeft hem zijn eerste uitverkiezing opgeleverd voor de Engelse nationale selectie. Hudson-Odoi kan zijn debuut maken tegen Tsjechië of Montenegro. 

Maximilian Eggestein – Duitsland
Als Nederland zijn tweede kwalificatieduel afwerkt tegen Duitsland kan het drie debutanten treffen: Lukas Klostermann, Niklas Stark en Maximilian Eggestein. Het kan zijn dat het trio al een paar dagen daarvoor heeft gedebuteerd in het oefenduel met Servië. Vooral Eggestein is een speler om in de gaten te houden. Afgelopen weekend had de 22-jarige middenvelder met een assist nog een belangrijk aandeel in de 1-3 overwinning bij het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Dit seizoen is Eggestein een vaste kracht op het middenveld, samen met Davy Klaassen.

Nicolò Zaniolo – Italië
In de aankomende dagen speelt Italië de kwalificatieduels tegen Finland en Liechtenstein. De kans is aanwezig dat Nicolò Zaniolo in die wedstrijden zijn debuut gaat maken, want de aanvallende middenvelder verkeert in bloedvorm bij AS Roma. Dit jaar is de negentienjarige speler doorgebroken. Hij gooide vooral hoge ogen in het heenduel in de achtste finales van de Champions League, toen hij tijdens de 2-1 zege op FC Porto beide AS Roma-doelpunten voor zijn rekening nam. 

João Félix – Portugal
Toen SL Benfica tweemaal speelde tegen Ajax in het miljardenbal, onbrak João Félix in beide duels. Sinds de jaarwisseling is het negentienjarige wonderkind echter een basisspeler geworden bij de ploeg uit Lissabon. In de competitie is hij van grote waarde voor SL Benfica, want in 2019 maakte de middenvelder liefst acht doelpunten in twaalf wedstrijden. Het heeft er mede voor gezorgd dat de hele Europese top achter João Félix aanzit om zijn handtekening in bezit te krijgen. De tiener kan de aankomende dagen zijn debuut maken voor Portugal in de kwalificatieduels met Oekraïne of Servië. 

Declan Rice – Engeland
Naast Hudson-Odoi kan ook Declan Rice international worden van Engeland, als hij minuten maakt tegen Tsjechië of Montenegro. Anders dan de andere vier spelers in deze lijst is hij geen middenvelder of aanvaller. Rice maakt namelijk indruk als centrale verdediger bij West Ham United. De twintigjarige mandekker had dit seizoen al 28 keer een basisplaats bij de Londense ploeg in de Premier League. Aangezien Engeland met drie centrale verdedigers speelt, is de kans aanwezig dat hij zijn eerste minuten zal maken voor The Three Lions. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner