21.03.2019 12:00

Nominatie Stam voor beste niet-Britse speler ooit in PL

Jaap Stam is genomineerd voor een eervolle onderscheiding. De voormalig verdediger speelde tussen 1998 en 2001 voor Manchester United in de Premier League en heeft in die periode een uitstekende indruk achter gelaten.

De huidige trainer van PEC Zwolle, die aan het einde van dit seizoen naar Feyenoord verkast, is vanwege zijn geweldige tijd bij The Mancunians genomineerd voor Beste niet-Britse speler in de geschiedenis van de Premier League. Stam maakt kans op die prijs omdat hij genomineerd is door een vierkoppige jury bestaande uit Alan Shearer, Ruud Gullit, Chris Sutton en Rory Smith, een journalist van The New York Times.

Jaap Stam in de Premier League als Manchester United-speler:

  • Actief geweest: van 1998/99 t/m 2001/02
  • Aantal duels: 79 wedstrijden
  • Aantal goals: 1 doelpunt

Dat Stam de prijs daadwerkelijk in de wacht sleept, lijkt een kleine kans, want de geboren Kampenaar heeft geduchte concurrentie. Naast de oud-speler van onder meer Ajax en PSV zijn ook Kun Agüero, Eric Cantona, Petr Čech, David de Gea, Didier Drogba, Thierry Henry, Vincent Kompany, Cristiano Ronaldo, Peter Schmeichel, David Silva, Nemanja Vidić en Patrick Vieira genomineerd.

Stam is dus de enige Nederlander in de lijst. Onder meer Robin van Persie (voormalig speler van Arsenal FC en Manchester United), Dennis Bergkamp (voormalig Arsenal-speler) en Ruud van Nistelrooy (voormalig Manchester United-speler) zijn niet genomineerd. Toch had jurylid Gullit lovende woorden over voor Bergkamp. "Als je kijkt naar elegantie, dan hoeft Bergkamp in niemand zijn meerdere te erkennen", sprak Gullit. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner