23.03.2019 09:30

Historische KKD-avond: remontada en monsterscore

Het is wellicht nóg vermakelijker dan onze Eredivisie: de Keuken Kampioen Divisie. Met een karrenvracht aan topteams en een competitie waar iedereen elkaar kan verslaan, is het elke vrijdagavond garantie op vermaak.

Ook gisteravond was het weer raak. Er werden slechts vier wedstrijden afgewerkt door clubs die niet direct tot de verbeelding spreken, maar ze bewezen dat er in de Eerste Divisie van alles kan gebeuren. FC Eindhoven, dat op de bescheiden dertiende plaats staat, haalde namelijk keihard uit tegen FC Dordrecht. Het werd maar liefst 8-1 voor de Brabanders: de grootste nederlaag ooit op het tweede niveau voor de Dordtenaren en de grootste zege voor Eindhoven sinds 1974/1975. Heracles Almelo ging toen met 8-0 onderuit.

Remontada
Ook SC Telstar gooide hoge ogen. De Noord-Hollanders keken met rust tegen een pijnlijke 3-0 achterstand aan op bezoek bij promotiekandidaat FC Den Bosch en leken óók af te stevenen op een oorwassing, maar trainer Mike Snoei sprak waarschijnlijk wonderlijke woorden in de kleedkamer. Na rust bogen De Witte Leeuwen de achterstand namelijk binnen 25 minuten om in een 3-4 overwinning. Het was de eerste 'remontada' sinds 2009, toen MVV Maastricht een 3-0 achterstand wegwerkte.

De andere duels van deze speelronde worden aanstaande zondag en maandag afgewerkt. Het kan zomaar eens een geweldig weekend voor FC Twente worden, dat de titel met elf punten voorsprong eigenlijk al niet meer kan ontlopen. De Enschedeërs kunnen, door te winnen van nummer drie Go Ahead Eagles, de zegereeks voortzetten. Daarnaast ontvangt nummer twee Sparta Rotterdam NEC. Bekijk hier de volledige stand.