24.03.2019 19:54

Ajacieden zijn de minutenvreters in basiself Oranje

Het is een lang seizoen voor de Ajacieden Matthijs de Ligt, Daley Blind en Frenkie de Jong. Naast de vele wedstrijden met hun club, doet bondscoach Ronald Koeman ook een beroep op de drie bij Oranje. Deze Ajacieden speelden van de basiself tegen Duitsland de meeste minuten voor hun club.

Dit is de opstelling van Oranje voor het duel met Duitsland:

Koeman heeft één wijziging doorgevoerd ten opzichte van het duel met Wit-Rusland (4-0). Quincy Promes start als rechtsbuiten op de positie van Steven Bergwijn, die wat tegenviel in dat eerdere kwalificatieduel. Ondanks dat Jasper Cillessen nog geen minuut keepte in de Spaanse competitie voor FC Barcelona, staat hij in het doel. Dat gebrek aan wedstrijdritme wordt ruimschoots opgevangen door de minutenvreters in de defensie. De verdedigingslinie bestaat met Blind, De Ligt, Virgil van Dijk en Denzel Dumfries uit de top vijf spelers die de meeste minuten bij hun club in actie kwamen.

Met Promes komt er een basisspeler bij die ook hoog scoort qua aantal minuten op het veld. In zijn eerste seizoen bij Sevilla FC maakt hij een goede indruk aan de rechterkant, vaak zelfs al rechtsback. In het seizoen 2018/2019 stond er zelfs maar één speler vaker op de Europese velden dan Promes. Met zijn vorige werkgever Spartak Moskou begon het seizoen al heel vroeg in Rusland, waarna hij na zijn transfer de draad weer oppakte met veel speelminuten in Spanje.

Klik op de afbeelding om te vergroten.


Lees ook: Kuip-magie voor Oranje zet schrikbarend af tegen Arena


Ajacieden aan de top
Tussen de veelgebruikte verdedigers prijkt de naam van Frenkie de Jong. Van de vier spelers met de meeste minuten, spelen er drie bij Ajax. Door het succesvolle Europese seizoen - dat al in juli begon, de naderende bekerfinale en de spannende titelstrijd met PSV, werd er al veel gebruik gemaakt van de drie Ajacieden. Koeman volgt het voorbeeld van collega Erik ten Hag en doet ook een beroep op de drie tegen Duitsland.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner