25.03.2019 09:45

Memphis de absolute MVP in de EK kwalificatie tot nu

Van alle deelnemende landen aan de kwalificaties voor het Europees Kampioenschap 2020 is Nederland degene die tot op heden de meeste treffers heeft gemaakt. Oranje verloor zondagavond weliswaar met 2-3 van Duitsland, de ploeg vond al zes keer het net.

Het is bijna ongelooflijk, maar Memphis Depay was bij alle doelpunten van Oranje direct betrokken. Donderdag tegen Wit-Rusland scoorde hij tweemaal en gaf hij twee assists, tegen de Duitsers vond hij eenmaal het net en bereidde hij het overige doelpunt voor. Daardoor was hij bij zes Oranje-goals betrokken. Van alle spelers in de EK-kwalificatie is hij daarmee de absolute MVP tot nu toe. 

Depay laat met Eran Zahavi (Israël), Eden Hazard (België), Raheem Sterling (Engeland) en Denis Cherysev (Rusland) vier spelers ruimschoots achter zich. Zij waren alle vier bij vier doelpunten direct betrokken. Zahavi was vier keer zelf het eindstation en is daarmee topscorer tot nu toe, terwijl de andere drie eenmaal assistgever waren en zelf drie keer scoorden. Landen als Portugal, Engeland en Spanje komen deze week nog wel in actie voor een tweede duel.  

Spelers tijdens de EK kwalificatie met de meeste goals + assists:

  1. Memphis Depay, Nederland: 6 doelpunten (3 goals, 3 assists)
  2. Eran Zahavi, Israël: 4 doelpunten (4 goals, 1 assist)
    Eden Hazard, België: 4 doelpunten (3 goals, 1 assist)
    Raheem Sterling, Engeland: 4 doelpunten (3 goals, 1 assist)
    Denis Cheryshev, Rusland: 4 doelpunten (3 goals, 1 assist)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner