26.03.2019 14:30

Mbappé opvolger Vieira én troeft Messi en Ronaldo af

Kylian Mbappé is als een komeet gekomen en is voorlopig nog niet te stoppen. Het wonderkind speelde maandagavond tegen IJsland (4-0 winst) zijn 28e opeenvolgende interland namens de Franse nationale ploeg, de langste reeks van een Fransman sinds 2002.

Daarmee is Mbappé, die tegen de IJslanders goed was voor een doelpunt en twee assists, de opvolger van de legendarische middenvelder Patrick Vieira. De voormalig aanvoerder van Frankrijk miste tussen 1999 en 2002 geen enkele wedstrijd van Frankrijk en stond zodoende 44 achtereenvolgende wedstrijden met zijn land op het veld. Mbappé is de eerste speler die meer dan 27 achtereenvolgende interlands speelt sinds Vieira.

In totaal was het alweer zijn dertigste interlands voor Frankrijk. Als we zijn leeftijd afzetten tegen de drie vedettes van het huidige topvoetbal (Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar) toen zij de dertig interlands bereikten, is Mbappé de jongste van het stel. Messi was destijds twintig jaar en elf maanden toen hij dertig interlands namens Argentinië speelde. Mbappé is nog eens acht maanden jonger dan de Argentijnse supervedette van FC Barcelona.

Supersterren en hun leeftijd toen zij dertig interlands bereikten: 

  1. Kylian Mbappé – 20 jaar, 3 maanden
  2. Lionel Messi – 20 jaar, 11 maanden
  3. Cristiano Ronaldo – 21 jaar, 0 maanden
  4. Neymar – 21 jaar, 1 maand

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner