27.03.2019 09:00

Video: debuut Neres met assist en fraai hoogstandje

David Neres heeft zijn eerste minuten als international van Brazilië gemaakt. De vleugelaanvaller van Ajax begon tegen Tsjechië op de bank en verving een klein half uur voor tijd Richarlison bij een stand van 1-1. 

De komst van Neres maakte was los binnen de lijnen, want Seleçao stapte uiteindelijk met een 1-3 overwinning van het veld. Bij de tweede Braziliaanse goal was de Ajacied betrokken met een fraaie assist. De buitenspeler werd de diepte in gestuurd en kwam samen met Manchester City-aanvaller Gabriel Jesus alleen op het Tsjechische doel af. Neres legde af, Jesus werkte de bal tegen de touwen.

Ook bij het derde doelpunt was Neres, die aanvankelijk niet was uitgenodigd voor de oefenwedstrijden van Brazilië tegen Panama en Tsjechië maar werd opgeroepen vanwege een blessure bij Vinícius Júnior, betrokken in de aanval. Met een fraaie hakbal bracht hij Allan in stelling, die de bal vervolgens bij Gabriel Jesus kreeg. Hij zorgde met zijn treffer voor het slotakkoord.

Neres grijpt kans die Vinícius mist
"Vinícius heeft een kans gemist om zichzelf te laten zien op het hoogste niveau. Hij zal heel goed bij zijn club moeten spelen om opnieuw een oproep te verdienen. Neres moet ook goed blijven spelen, net als Richarlison", sprak bondscoach Tite na afloop. De 22-jarige Ajacied werd de vijftiende (voormalig) Eredivisie-speler die zijn opwachting maakte bij de Braziliaanse nationale ploeg: Heurelho Gomes, Fágner, Marcio Santos, Alex, Maxwell, Vampeta, Diego Tardelli, Michel Bastos, Afonso Alves, Romario, Ronaldo, Robert, Bruno Uvini en Cássio Ramos. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner