29.03.2019 10:00

De 5: Eredivisie-spelers die terugkeren na fijne interlands

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. André Onana bereikte met Kameroen het hoofdtoernooi van de Afrika Cup. De Ajax-keeper keert zodoende terug in de Eredivisie met een heerlijk gevoel na de interlandperiode. Dat geldt eveneens voor de vijf onderstaande spelers, die een boost hebben gekregen na het spelen voor hun land. 

1: Alexei Koșelev (Moldavië)
Kan je stellen dat een keeper goede interlands heeft gespeeld als hij over twee duels liefst acht tegengoals kreeg? Puur naar die cijfers kijkend niet, maar Alexei Koșelev ranselde tegen Frankrijk (1-4) en Turkije (0-4) een heleboel ballen uit de goal. Het kwam hem op complimenten te staan van onder meer Paul Pogba, die vond dat Koșelev uitstekend keepte. Tegen de Turken keerde de doelman van Fortuna Sittard nog een strafschop van Burak Yılmaz. De Moldaviër hervat dus wel degelijk met een goed gevoel de Eredivisie. 

2: Gastón Pereiro (Uruguay)
Tijdens de wedstrijden in aanloop naar de interlands vond Gastón Pereiro zichzelf steeds vaker terug op de bank bij PSV. Trainer Mark van Bommel gaf de voorkeur aan de zeventienjarige Mohammed Ihattaren. Pijnlijk voor Pereiro. Daarom was het des te lekker dat hij mocht afreizen naar Uruguay voor interlands met de nationale ploeg. Die hebben hem een flinke boost gegeven, want in de duels met Oezbekistan (3-0) en Thailand (4-0) kwam hij allebei tot scoren. Nu kan Van Bommel hem toch niet negeren voor de topper tegen Ajax?

3: David Neres (Brazilië)
Van de 180 mogelijke minuten speelde David Neres er slechts 27 namens Brazilië. Niet veel, maag genoeg om zo trots als een pauw terug te keren naar Amsterdam. Het waren namelijk zijn eerste minuten in het shirt van Seleção. Tegen Tsjechië (1-3 zege) liet hij zich direct gelden, want met een assist en fraaie hoogstandjes lukte het Neres om het Braziliaanse publiek direct voor zich te winnen. 

4: Bjørn Johnsen (Noorwegen)
Tegen Spanje had invaller Bjørn Johnsen een belangrijke rol voor Noorwegen. Hij werd naar de grond getrokken, waarna Joshua King de gelijkmaker tegen de touwen werkte vanaf de strafschopstip in Estadio de Mestalla. De Noren gingen uiteindelijk toch met 2-1 onderuit. Tegen Zweden, de interland die volgde, stond Johnsen wel in de basis. Dat vertrouwen betaalde hij terug door de 1-0 te maken. Winnen deed Noorwegen niet, want na een knotsgekke slotfase eindigde het in 3-3. Toch houdt Johnsen een goed gevoel over aan zijn duels bij Noorwegen. In Alkmaar moet hij weer de bank zien warm te houden, daar hij in de pikorde als spits is voorbijgestreefd door Mats Seuntjens. 

5: Denzel Dumfries (Nederland)
Tegen VVV-Venlo maakte Denzel Dumfries in de slotfase een ongelooflijk belangrijke redding op de doellijn. Daar oogste hij lof mee, maar in de duels daarvoor was de rechtsback mikpunt van kritiek. Dumfries werd zelfs uitgefloten door het thuispubliek. Bij Oranje herpakte hij zich, met uitstekend spel tegen Wit-Rusland (4-0 winst). In dat duel viel hij licht geblesseerd uit. Even was er twijfel of hij kon meespelen tegen de Duitsers (2-3 verlies), maar Dumfries speelde de volle negentig minuten. Hij lijkt zijn plek op de rechtsbackpositie bij Oranje definitief te hebben veroverd, een heerlijk gevoel voor Dumfries. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner