25.04.2019 08:30

Ajax-aanwinsten zijn tieners met de meeste minuten

Kjell Scherpen en Kik Pierie hebben hun krabbel gezet onder een contract die hen volgend seizoen speler van Ajax maakt. Daarmee hebben de Amsterdammers twee jonge talenten gehaald die flink veel aan de bak komen dit Eredivisie-seizoen.

De negentienjarige Scherpen debuteerde dit seizoen op het hoogste niveau en is sinds de start van de competitie de eerste keuze onder de lat bij FC Emmen. De sluitpost miste nog geen minuut namens de eerste profclub ooit uit de provincie Drenthe. Daardoor staat de boomlange sluitpost (met 204 centimeter is hij de grootste speler van de Eredivisie) op een totaal van 2.880 Eredivisie-minuten, waarmee hij dit seizoen de tiener is met de meeste speeltijd in de benen.

De doelman van FC Emmen wordt gevolgd door Matthijs de Ligt. De aanvoerder van Ajax moest dit seizoen één Eredivisie-wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. In elke andere wedstrijd stond hij negentig minuten op het veld, waardoor hij op een totaal komt van 2.790 Eredivisie-minuten. Pierie completeert de top drie met 2.542 minuten uit 23 Eredivisie-wedstrijden. Opvallend is dat het achttienjarige talent van sc Heerenveen in totaal al 54 Eredivisie-duels op zijn naam heeft staan. Meer dan elke andere speler uit de competitie van achttien jaar of jonger. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner