28.03.2019 12:15

Drie creatievelingen gaan voor de titel meeste assists

PSV-aanvaller Steven Bergwijn strijdt samen met Feyenoorder Steven Berghuis en Ajax-middenvelder Hakim Ziyech voor de titel van assistenkoning dit seizoen. De vleugelaanvaller van PSV heeft momenteel één assist meer dan zijn concurrenten.

Met twaalf assists bereidde hij in de Eredivisie de meeste doelpunten voor zijn ploeggenoten voor. Het vaakst leverde hij een assist af aan zijn mede-aanvallers Hirving Lozano en Luuk de Jong. Beide PSV-aanvallers kregen driemaal een voorzet van Bergwijn die ze promoveerden tot treffer, terwijl Donyell Malen twee keer een assist kreeg. Ziyech en Berghuis gaven allebei één assist minder dit seizoen dan Bergwijn: elf in totaal. 

Ploeggenoten bij PSV die assists kregen van Bergwijn:

  • 3 assists: Lozano, De Jong
  • 2 assists: Malen
  • 1 assist: Pereiro, Gutiérrez, Angeliño, Gakpo

In onderstaand overzicht zie je de ontwikkeling van het aantal assists van de topassistgevers in de Eredivisie. Arber Zeneli ging lange tijd aan kop, maar hij transfereerde in de winterste transferperiode naar het Franse Stade Reims. Daardoor bleef hij steken op negen assists dit seizoen. Daarmee staat de vleugelaanvaller uit Kosovo nog wel altijd op een derde plaats. Feyenoord-aanvaller Sam Larsson schoot ook uit de startblokken, maar hij viel vervolgens stil. De laatste paar weken bereidt hij weer regelmatig een doelpunt voor. Na de winterstop leverde hij een assist af in de duels met De Graafschap, Willem II en FC Emmen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner