29.03.2019 13:30

Trainer Ten Hag won nog nooit van PSV in de Eredivisie

Zondag is dé topper van de Eredivisie als koploper PSV op bezoek gaat bij directe concurrent Ajax. De Eindhovenaren kunnen het gat vergroten naar acht punten, al zou een gelijkspel ook voldoening geven voor PSV. Als Ajax wint, is de achterstand nog maar twee punten. Erik ten Hag vreest echter voor PSV.

In zijn loopbaan als trainer wist Ten Hag namelijk nog geen Eredivisie-wedstrijd te winnen van PSV. Dat lukte hem niet als trainer van FC Utrecht, net als dat PSV zijn grootste angstgegner sinds hij bij Ajax voor de groep staat. Namens de hoofdstedelingen verloor hij tweemaal met 3-0, terwijl hij met FC Utrecht eveneens alle keren onderuit ging. In totaal zeven keer, met een doelsaldo van -20 (3 doelpunten voor en 23 tegen). Tegen geen enkele andere ploeg heeft Ten Hag zo'n laag winstpercentage (nul procent).

Ploegen waartegen Ten Hag het laagste winstpercentage heeft:

  1. PSV – 0% (7 duels, 0 overwinningen)
  2. Feyenoord – 28,6% (7 duels, 2 overwinningen)
  3. AZ Alkmaar – 37,5% (8 duels, 3 overwinningen)
  4. Heracles Almelo – 37,5% (8 duels, 3 overwinningen)
  5. Ajax – 40% (5 duels, 2 overwinningen) 

Pereiro
Bij Ajax zullen ze vooral Gastón Pereiro in de gaten willen houden. De Uruguayaanse aanvaller, die met de nationale ploeg twee fijne wedstrijden beleefde, scoorde sinds zijn eerste wedstrijd namens PSV tegen Ajax in totaal viermaal tegen de Amsterdammers. Geen enkele speler van het huidige PSV vond vaker het net tegen de grote concurrent. Deze eeuw scoorden slechts twee spelers vaker dan Pereiro tegen Ajax: Mark van Bommel en Balázs Dzsudzsák. De vraag is echter wel of Pereiro gaat spelen, trainer Van Bommel kiest de laatste paar weken voor Mohammed Ihattaren. 

Spelers met de meeste doelpunten namens PSV tegen Ajax deze eeuw:

  1. Balázs Dzsudzsák - 5 doelpunten, 7 wedstrijden
  2. Mark van Bommel - 5 doelpunten, 14 wedstrijden
  3. Gastón Pereiro - 4 doelpunten, 7 wedstrijden
  4. Otman Bakkal - 4 doelpunten, 8 wedstrijden
  5. Mateja Kežman - 4 doelpunten, 8 wedstrijden

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner