30.03.2019 19:00

Messi voor elfde seizoen op rij met +40 doelpunten

De stadsderby tussen FC Barcelona en Espanyol is beslist door twee treffers van Lionel Messi: 2-0. De 31-jarige Argentijn krikte daarmee zijn productie op naar veertig doelpunten dit seizoen, het minimale aantal dat hij al elf jaar op rij bereikt.

Messi scoort er jaar in jaar uit lustig op los voor Barça. Vanaf het seizoen 2009/2010 kwam hij elk seizoen opnieuw boven de veertig doelpunten uit. Persoonlijk record is zijn totaal uit het seizoen 2011/2012, toen hij liefst 73 keer doel trof.

Ook dit seizoen is het dus weer raak. Messi maakte meer doelpunten dan dat hij wedstrijden speelde. In 38 competitieve wedstrijden kwam hij in actie, waarin hij veertig keer scoorde. Dat moyenne werd tegen Espanyol in positieve zin bijgesteld door twee doelpunten. Twintig minuten voor tijd opende Messi de score uit een vrije trap en vlak voor tijd besliste hij de wedstrijd opnieuw uit een vrije trap.

Messi naast Casillas
Mede dankzij de scoringsdrift van Messi wint FC Barcelona de ene na de andere wedstrijd. Messi zegevierde in liefst 334 wedstrijden in de Primera División, geen enkele andere speler won meer wedstrijden in de Spaanse competitie. Zijn koppositie moet hij wel nog delen met Iker Casillas - inmiddels FC Porto -, maar in een van de laatste negen wedstrijden van het seizoen zal Messi ongetwijfeld het record alleen in handen krijgen. Bekijk hier het resterende programma van FC Barcelona op weg naar het kampioenschap.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner