30.03.2019 21:00

Van Aanholt velt opnieuw vonnis over degradant

Huddersfield Town is zaterdagmiddag gedegradeerd uit de Premier League, na een nederlaag tegen het Crystal Palace van Patrick van Aanholt. De linksback maakte vlak voor tijd de 2-0, waarna het over en uit was. Net als voorgaande jaren scoort Van Aanholt in het degradatieduel van de tegenstander.

In 157 wedstrijden voor Chelsea FC, Wigan Athletic Sunderland AFC en Crystal Palace maakte Van Aanholt achttien doelpunten. De aanvallend ingestelde vleugelverdediger maakt - buiten een seizoen met zes doelpunten voor Sunderland - niet veel treffers per jaar, maar hij doet het dan wel op cruciale momenten voor de tegenstander. Huddersfield Town vliegt er nu uit na een doelpunt van Van Aanholt, Stoke City onderging dat lot een jaar eerder en Hull City was drie jaar geleden de pineut.


Lees ook: Messi voor elfde seizoen op rij met +40 doelpunten


Huddersfield Town moest winnen om niet te degraderen, maar dan nog leek het een onmogelijke opgave om in de Premier League te blijven. Na de nederlaag tegen Crystal Palace is het lot bezegeld voor de ploeg van Terence Kongolo en Juninho Bacuna, die beiden in de basis startten. Alleen Derby County degradeerde in het seizoen 2007/2008 nóg eerder van het hoogste niveau: op 29 maart in plaats van 30 maart. Overigens waren er toen ook nog zes wedstrijden te spelen.

Vroegste degradanten uit de Premier League:

  • Huddersfield Town (2019): 6 speelronden te gaan
  • Derby County (2008): 6 speelronden
  • Ipswich Town (1995): 6 speelronden
  • Aston Villa (2016): 5 speelronden
  • Portsmouth (2010): 5 speelronden
  • Sunderland (2003 en 2006): 5 speelronden

Belangrijke punten voor Palace
Huddersfield valt af, maar er moeten nog twee andere ploegen na dit seizoen een treetje lager. Het lijkt niet lang meer te duren tot Fulham FC ook afzakt naar het Championship (zestien punten achterstand). De derde degradant is nog allerminst zeker. Cardiff City staat nu op de gevreesde achttiende plaats met vijf punten minder dan nummer zeventien Burnley FC, maar heeft wel nog twee wedstrijden tegoed op de concurrenten. Crystal Palace staat na de zege dertiende, maar heeft maar drie puntjes meer dan Burnley.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner