01.04.2019 12:15

ADO bezig aan zijn slechtste reeks onder Groenendijk

Het einde van het seizoen nadert en ADO Den Haag steekt niet in de beste vorm. Sterker nog, de ploeg is onder Alfons Groenendijk bezig aan zijn slechtste reeks in de Eredivisie. De laatste vijf duels eindigden zonder overwinning.

Afgelopen zaterdag hadden Groenendijk en zijn ploeg vooral last van Thomas Buitink, die als jongste Vitesse-speler ooit een hattrick maakte. ADO Den Haag scoorde zelf ook driemaal, waardoor het 3-3 eindigde. De vier Eredivisie-wedstrijden van ADO Den Haag voor afgelopen weekend eindigden ook allemaal in een gelijkspel over nederlaag, met onder meer de pijnlijke zeperd in het eigen Cars Jeans Stadion tegen Ajax (1-5). 

De laatste 5 duels van ADO Den Haag zonder overwinning:

  • ADO Den Haag – Ajax 1-5
  • De Graafschap – ADO Den Haag 1-1
  • ADO Den Haag – sc Heerenveen 2-3
  • FC Groningen – ADO Den Haag 1-0
  • ADO Den Haag – Vitesse 3-3

Degradatiestreep nadert
Door de slechte reeks van de ploeg uit de Hofstad moet het ongewild naar beneden kijken op de Eredivisie-ranglijst. ADO Den Haag staat met 29 punten immers nog maar vier boven de gevreesde degradatiestreep. De Graafschap en FC Emmen, de twee ploegen die momenteel op een plek staan waardoor het nacompetitie moet spelen, hebben allebei 24 punten. Er zijn nog zeven wedstrijden te spelen als de ploeg van Groenendijk woensdagavond het uitduel speelt bij Fortuna Sittard.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner