03.04.2019 08:45

FC Emmen langst zonder de 0 van alle clubs in Europa

FC Emmen treedt woensdagavond aan tegen Ajax. De ploeg van Dick Lukkien hoopt na vijftien Eredivisie-wedstrijden eindelijk weer eens de nul te houden. De vijftien achtereenvolgende duels zonder clean sheet is de slechtste reeks in Europa.

Van alle ploegen die op het hoogste niveau spelen, hield elk team wel minstens één wedstrijd de nul. Alleen FC Emmen lukte dat niet, waardoor het in verdedigend opzicht de ploeg is met de zwakste serie. De laatste keer dat FC Emmen-doelman Kjell Scherpen zonder tegentreffer van het veld afstapte was op 10 november 2018. In het thuisduel met NAC Breda incasseerde de eerste Eredivisie-ploeg uit Drenthe ooit geen doelpunt: 2-0. In alle duels die volgden, kreeg het minstens één tegentreffer, tijdens het treffen met AZ Alkmaar (5-0) de meeste. 

Ajax op naar de 100 goals
FC Emmen hoopt woensdagavond dus de nul te houden tegen Ajax. Dat wordt een lastig karwei, want de nummer twee van de Eredivisie is de ploeg met de meeste doelpunten dit seizoen. De Amsterdammers troffen in de eerste 27 wedstrijden van dit Eredivisie-seizoen al 91 keer doel. Ajax heeft dus nog negen goals nodig om de grens van honderd doelpunten te bereiken. De laatste ploeg die dat lukte, was PSV. De Eindhovenaren eindigden het seizoen 2012/13 met 103 treffers (zie afbeelding onder).

Klik op de afbeelding om naar het seizoen 2012/13 te gaan. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner