03.04.2019 11:45

Fulham gedegradeerd in sowieso slechtste seizoen ooit

Fulham FC is dinsdagavond gedegradeerd uit de Premier League. De Londense club van onder meer Ryan Babel en Timothy Fosu-Mensah daalt zodoende na één seizoen weer terug af naar het tweede niveau van Engeland.

The Cottagers gingen dinsdag hard onderuit bij Watford FC. Een treffer van Babel was niet genoeg om de 4-1 nederlaag te voorkomen. Burnley FC, de eerste ploeg buiten de degradatiezone, is niet meer te bereiken voor de kersverse degradant. Hoewel Fulham FC nog vijf resterende wedstrijden te gaan heeft, eindigt het bovendien dit seizoen sowieso met het laagste puntenaantal ooit in de geschiedenis van de club op het hoogste niveau.

Zelfs als Fulham FC het vrijwel onmogelijke presteert door de de vijf laatste Premier League-duels nog te winnen, kan het een negatief clubrecord niet voorkomen. Fulham staat nu op 17 punten en kan dus maximaal op 32 punten eindigen. Het laagste aantal dat de club ooit bereikte in de Premier League was in 2013/14, toen het ook 32 punten haalde na 38 wedstrijden. Dat aantal was destijds eveneens onvoldoende om rechtstreekse degradatie af te wenden. 

Gigantische transferuitgaven
Logischerwijs deed Fulham FC er alles aan om niet te degraderen. Dat toont zich in het feit dat het dit seizoen liefst 112 miljoen euro spendeerde aan nieuwe spelers. Dit seizoen gaven slechts vier Premier League-clubs meer geld uit dan Fulham FC. Zo kwamen Jean Michaël Seri (30 miljoen euro), André Zambo Anguissa (25 miljoen euro) en Aleksandar Mitrović (20 miljoen euro) voor gigantische bedragen naar Londen.

De vijf Premier League-clubs met de hoogste uitgaven dit seizoen aan nieuwe spelers:

  1. Chelsea FC – 210 miljoen euro
  2. Liverpool FC – 182,2 miljoen euro
  3. Leicester City – 114,6 miljoen euro
  4. Wolverhampton Wanderers – 112,25 miljoen euro
  5. Fulham FC – 112 miljoen euro

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner