03.04.2019 13:45

Wolverhampton pakte al 13 punten tegen de topclubs

Wolverhampton Wanderers kan met recht dé reuzendoder van de Premier League worden genoemd. Dinsdagavond won de ploeg van Nuno met 2-1 van Manchester United en daardoor bezet het de zevende plaats van de Premier League.

Het was niet de eerste keer dat Wolverhampton Wanderers punten afsnoepte van een ploeg uit de top zes (Liverpool FC, Manchester City, Arsenal FC, Tottenham Hotspur, Manchester United en Chelsea FC). In totaal pakte het namelijk al dertien punten, waardoor het op Manchester City en Liverpool FC na de best presterende ploeg is tegen clubs uit de top zes. Het houdt zodoende Arsenal FC, Chelsea FC, Manchester United en Tottenham Hotspur onder zich qua punten in duels met topploegen. 

Teams met de meeste punten tegen clubs uit de top zes:

  1. Manchester City – 19 punten
  2. Liverpool FC  – 16 punten
  3. Wolverhampton – 13 punten
  4. Arsenal FC – 12 punten
  5. Chelsea FC - 11 punten

Een ongelooflijk knappe prestatie van de kampioen van de Championship. De enige topclub waartegen Wolves van verloor is Liverpool FC, al krijgt de stuntploeg nog een poging om ook The Reds over de knie te leggen. Het treffen Liverpool FC – Wolverhampton Wanderers staat namelijk gepland in de laatste speelronde van de competitie. Het is een droomseizoen voor de Engelse club. Naast de uitzonderlijke Premier League-prestaties van de ploeg uit Wolverhampton staat het namelijk ook nog eens in de halve finale van de FA Cup. Daarin treft het Watford FC.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner