04.04.2019 13:00

Kluivert schittert bij Roma en is productiever dan bij Ajax

Justin Kluivert kreeg woensdagavond in het Serie A-duel met ACF Fiorentina een basisplaats van trainer Claudio Ranieri. Dat vertrouwen betaalde hij terug met twee assists, al was zijn bijdrage niet genoeg voor een zege (2-2). 

De negentienjarige vleugelaanvaller van AS Roma bereidde in stadion Olimpico de doelpunten van Nicolò Zaniolo en Diego Perotti voor, maar door goals van Germán Pezzella en Gerson eindigde het gelijk. Kluivert, die dit seizoen in alle competities al 1.458 minuten speelde, laat geregeld zien waarom de Romeinen afgelopen zomer liefst achttien miljoen euro voor hem overmaakten naar Amsterdam. Sterker nog, de Nederlandse tiener is dit seizoen productiever dan vorig seizoen bij Ajax.

In totaal scoorde hij tweemaal dit jaar en was hij vijf keer aangever in alle competities. Daarmee is Kluivert elke 162 minuten direct betrokken bij een doelpunt van AS Roma. Als Ajax-speler maakte hij vorig seizoen elf goals en gaf hij vijf assists in 2.724 minuten, waardoor hij elke 170 minuten betrokken was bij een treffer. Is Kluivert te vroeg vertrokken bij Ajax naar het buitenland? Dat wijst de toekomst uit, maar voorlopig beschikt de nog maar negentienjarige buitenspeler over uitstekende statistieken bij AS Roma. 

Statistieken van Kluivert bij Ajax vs. AS Roma: 

  • 2018/2019 – AS Roma
    Totaal gespeelde minuten: 1.458 minuten
    Totaal goals: 2 doelpunten
    Totaal assists: 5 assists
    Gemiddelde betrokkenheid bij goal: elke 162 minuten
     
  • 2017/2018 – Ajax
    Totaal gespeelde minuten: 2.724 minuten
    Totaal goals: 11 doelpunten
    Totaal assists: 5 assists
    Gemiddelde betrokkenheid bij goal: elke 170 minuten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner