05.04.2019 08:30

PSV maakt dit seizoen recordaantal goals in blessuretijd

PSV beleefde donderdag een makkelijke avond tegen PEC Zwolle. De ploeg van Mark van Bommel steeg door de 4-0 zege naar de koppositie in de Eredivisie en evenaarde door de late treffer van Donyell Malen een record.

De PSV-invaller scoorde namelijk in blessuretijd van de wedstrijd. Het betekende dat de Eindhovenaren dit Eredivisie-seizoen al tienmaal een doelpunt maakte nadat de negentigste minuut was verstreken. Tweemaal leverde dit een zege op, eenmaal een gelijkspel, terwijl het zeven keer om een uitbreiding van een PSV-voorsprong ging. De tien treffers is een evenaring van het recordaantal treffers in blessuretijd. Het huidige PSV evenaart de PSV-selectie uit 2014/15, dat eveneens tienmaal scoorde diep in de slotfase.

De tien Eredivisie-doelpunten van PSV dit seizoen in blessuretijd:

De Jong naast Kieft
Ook Steven Bergwijn en Luuk de Jong (tweemaal) kwamen tot scoren. Laatstgenoemde klom zodoende op de ladder van clubtopscorers voor PSV in de Eredivisie tot naast Wim Kieft. Beide spelers bezetten nu met negentig treffers de zevende plaats. De Jong heeft nog tien doelpunten nodig om tot de club van honderd te horen. Lukt hem dat, dan passeert hij ook nog Romário. PSV's topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen is met 308 goals buiten bereik. De tweede plek (Coen Dillen met 129 treffers) en alle tussenliggende plaatsen zijn wel bereikbaar. Om de tweede plaats te bereiken, zal De Jong nog wel minstens één seizoen in Eindhoven moeten blijven.