07.04.2019 18:41

Ajax na remise PSV voor het eerst week lang aan kop

Subtopper Vitesse heeft een zeer belangrijk resultaat geboekt in de titelstrijd tussen PSV en Ajax. De Arnhemmers wonnen met 2-1 van de koploper, waardoor Ajax een hele week lang bovenaan de ranglijst prijkt.

Subtopper Vitesse heeft een zeer belangrijk resultaat geboekt in de titelstrijd tussen PSV en Ajax. De Arnhemmers speelden spectaculair met 3-3 gelijk in het uitverkochte GelreDome. Daardoor prijkt de naam van Ajax voor het eerst sinds speelronde 33 in het seizoen 2015/2016 een hele week bovenaan de ranglijst. Het puntenaantal (71) is gelijk, maar Ajax heeft een iets beter doelsaldo.

Doelsaldo's PSV en Ajax

  • Ajax: +74
  • PSV: +65


 Lees ook: Deense doelpuntenmaker Feyenoord zekerheid op zege 


Martin Ødegaard tekende in ieder geval voor de fraaiste treffer van de middag. Het Noorse talent schoot de bal vanaf zo'n 25 meter onberispelijk in de kruising, waardoor hij zijn ploeg op 2-1 zette. Het was zijn zesde van het seizoen, waarvan hij er vijf buiten het zestienmetergebied produceerde. Dit seizoen is alleen Ajacied Hakim Ziyech (7 keer) vaker trefzeker van afstand.

Eerder had oud-Ajacied Thulani Serero zijn voormalige club al een handje geholpen. Nadat Luuk de Jong de stand gelijk trok, was het de van een ernstige blessure teruggekeerde Tim Matavz die zijn team de eerste overwinning ooit voor Vitesse op PSV in het GelreDome leek te bezorgen, maar opnieuw was PSV in de slotfase trefzeker: Hirving Lozano tekende vanaf de penaltystip voor de gelijkmaker.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner